Министерството на вътрешните работи представи новия си главен секретар. Петър Тодоров

...
Министерството на вътрешните работи представи новия си главен секретар. Петър Тодоров
Коментари Харесай

Новият главен секретар на МВР не е от калинките, увери Рашков

Министерството на вътрешните работи представи новия си основен секретар. Петър Тодоров беше препоръчан от служебното държавно управление в сряда и в петък бе назначен на поста с декрет на президента Румен Радев. Тодоров е в редиците на Министерство на вътрешните работи в последните 30 години. От 25 юни насам той оглавяваше краткотрайно регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. 

Служебният кабинет в профил от поста Ивайло Иванов, а до избирането на нов основен секретар Стоян Темелакиев изпълняваше длъжността. Иванов беше отхвърлен от поста с мотива, че е позволил полицията да упражнява принуждение по време на митингите през лятото на 2020 година

" Трябва ни основен секретар, който няма да допусне служби на Министерство на вътрешните работи да са обслужващ личен състав на прокуратурата ", съобщи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков при представянето на новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи. " Спряхме се на Петър Тодоров, който сега управлява Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Той е чиновник с дълготраен стаж и опит, има над тридесетгодишен стаж. Има нужния учебен ценз и не е от калинките ", добави силовият министър.

Рашков посочи, че длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъде заета от човек, който няма да гледа безучастно по какъв начин протестиращи жители биват пребивани от органите на реда. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи не би трябвало да позволява и нелегално подслушване на жители.

Петър Тодоров представи приоритетите в работата му като основен секретар. На първо ще е преодоляването на горските пожари в страната и обезпечаване на пожарната сигурност на популацията. Като втори приоритет той уточни ефикасните ограничения за ограничение и противопоставяне на мигрантския напън, като това ще стане посредством усилване граничния надзор и дейни дейности и навътре в страната. Борбата с битовата престъпност и повишение на сигурността на жителите също е приоритет.

В дейния летен сезон като задача стои и усилването на контрола, обвързван с пътната сигурност, уточни Тодоров. Според него това ще стане посредством редовно осъществяване на полицейски интервенции, а през днешния ден започва такава за превишена скорост.

Борбата с настъпващата поредна вълна на ковид също ще е измежду целите на новия основен секретар, като там дейностите ще бъдат съгласувани със здравното министерство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР